Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Το μικρό μας χωράφι είναι έτοιμο

Την Τετάρτη 19 του Νοέμβρη ξεκίνησε η καριέρα μας η ...κηπουρική.
Με τη βοήθεια του  κυρίου Αλέξανδρου, του Γεωπόνου, που είναι και μπαμπάς του συμμαθητή μας, φυτέψαμε το χωραφάκι μας... Το περιμέναμε με πολλή χαρά κι είχαμε δίκιο γιατί μάθαμε ένα σωρό πράγματα...          Κατ' αρχήν να σας πούμε ότι φυτέψαμε λαχανικά... Μαρούλια, κουνουπίδια, λάχανο, κρεμμύδια και  σαλάτες σγουρές...!
Ναι! Όπως καταλάβατε φυτέψαμε χειμωνιάτικα λαχανικά!




Από την προηγούμενη ημέρα ο γεωπόνος και ο βοηθός τους έσκαψαν το χώμα του κήπου και του πρόσθεσαν και τα χώματα που μας φέρατε όλοι εσείς αγαπητοί μας γονείς-πολύ σας ευχαριστούμε για αυτό- για να το εμπλουτίσουν και να είναι έτοιμο για το φύτεμα

Εδώ βλέπετε τα λαχανικά και τα εργαλεία που χρησιμοποιεί ο γεωπόνος




Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τα όσα μας λέει ο κος Αλέξανδρος σχετικά με τις θρεπτικές ιδιότητες και τις βιταμίνες των λαχανικών, τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να τρώμε αν θέλουμε να έχουμε καλή υγεία!



Μάθαμε επίσης ότι τα παλιά χρόνια οι άνθρωποι δεν έβρισκαν τα φρούτα και τα λαχανικά, και ότι άλλο είναι απαραίτητο για να ζήσουν, στα μαγαζιά, αλλά τα καλλιεργούσαν οι ίδιοι στις αυλές και τα χωράφια τους. Ας δούμε πώς είναι να καλλιεργείς τα λαχανικά που σου χρειάζονται για να τραφείς όπως  εκείνα  τα χρόνια τα παλιά!









 Βοηθήσαμε πάρα πολύ όλοι στο φύτεμα ....

 Κι όπου αλλού χρειάστηκε τη βοήθειά μας ο κος Αλέξανδρος!

Φυτέψαμε και μια ελιά

Φυσικά τώρα αρχίζει η βασική δική μας δουλειά, που είναι να φροντίζουμε τα φυτά να μεγαλώσουν...Γιατί τα φυτά για να μεγαλώσουν σωστά χρειάζονται φροντίδα, πότισμα, ήλιο και αγάπη...
 
Θαυμάστε
 το χωραφάκι μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Καλό Καλοκαίρι!!!!